10 Aralık 2010 Cuma

Bu kadarı olmaz artık

Şu öğrecilerin yediği dayak esnasında çocuğunu düşüren kız muhabbetinin dillerden düşmediği bu günlerde söylemessem çatlıcam dediğim düşüncelerim var blog.. Ama doğrudur ama yanlıştır.. Bu kız derki ;
Evet yapılan canicedir.İnsanlık dışıdır.Bunun oh haketti dencek tarafı yoktur.Sonuç olarak orda kıyılan doğmamış bir bebeğin canıdır.Bilinçsiz  gerizekalı(!) bir kızın dünyaya getiremediği bebeğe üzülünür.. Yok o kız onu çocuğu için yaptı , o kız evde otursamıydı  ,o kız hakkını savundu bla bla bla...Komik olmayalım.
Birincisi ; izinsiz bir eyleme hamile katılmak ahmaklıktır. Madem bu kadar bilinçlisin eylem meylem yaparım savunurum ayağındasın o zaman orda çıkabilecek olayları biraz düşünüceksin.
İkincisi : Hadi gerizekalı düşünemiyo dedik.Orda bi odada eylem yapmıyosunki abi..Polisin sana bu denli temas kurması için olayın göbeğinde olman gerek..Ne işin var o halde ?
Üçüncüsü : Hadi göbeğindeydin baktın arbede koş git kaç..Evet bunu burdan söylemek kadar basit şeyler değil ama annelikte basit birşey değil..
9 ay evde otursanda evladına sahip çıksan eylemlerde mitinglerde gezmesen korkma demokrasi  ,hak ,hukuk sen gelmedin diye olmaktan vazgeçmez..
Bak gene altını çizerek söylüyorum
kimin nereye ne şekilde gittiği hiç umrumda değil..Sadece bu kadar anneydi o  ,bebekti diye yırtınanlara sorum 9 ay evde oturmuş.Çokmu yani ?



edit.İzinsiz gösteri kavramı ayrı bir konudur..Evet aslında böyle bir tanım yoktur.Çünkü gösteri ve yürüyüş yapma temel bir insan hakkıdır.Anayasamızdada bu belirtilmiştir.Fakat burası Türkiye..Sende bunun farkındasın ki meydanlara dökülüp yanlışları düzeltmeye geldin...Hemde limonlarınla geldin..Demekki sende biliyorsun ki orda olaylar çıkar..Adam joplanır..Biber gazı yenir..Nokta

8 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

1- Gösteri izinliydi. ( Dediğin gibi izin alınmasına gerek yok ancak yine de izinliydi)

2- Ve hamile kızın içinde bulunduğu gruptan önce ki kitle eylemini yaptığında hiç bir polis saldırısına uğramadığı için bu tarz bir saldırının olacağına ihtimal vermediğinden dolayı rahatça eyleme katılıp sesini duyurmak istemesi kadar normal bir şey olamaz.

Pele dedi ki...

Ya ihtimal vermedi diye birşey olabilir mi ? Sen can taşıyosun..Bu rahatlık ne..Onlar dayak yemedi bende yemem diye bir düşünme tarzınımı savunuyosun..Ben zaten eyleme gelmesine baştan karşıyım..O halde.

murat dedi ki...

nasıl bi mantık yürütüyosun anlamış değilim..hamileyken yapılmaması gereken şeyler adında bir liste yayınlasan blogta kaçıncı sıraya koyarsın 'eyleme katılma' yı merak ediyorum..karnı burnunda tarlada çalışan kadınlarla dolu bu ülke..eyleme katılmanın tehlikeli olacağını sanırım düşünmüştür ama bacak arasına tekme yiyeceğini eminim tahmin etmemiştir...

Pele dedi ki...

Bak bu listeyi hiç düşünmemiştim... Ben eyleme katılma diye bir madde koymam kendi ağzınla dediğin gibi tehlikeli olacağını bildiği yere gidilmemesi gerektiği maddesini en başa koyardım emin ol..Tarladaki kadın örneğinin konuyla alakası ne onuda anlamadım..Hangi düşünceye karşısın onuda anlamadım.. He polise karşıysan zaten bir problem yok geçenki yazımda buna karşı olduğumu bende belirttim..O tekmeyi bacak arasına değilde karnına yese değilde yüzüne yese o değilde yere düşse yuvarlansa o bebek zarar görmezmiydi..O tekmeylemi gördü.. O bebek ölmeseydi ama yediği darbeyle sakat doğsaydı sesiniz çıkmazmıydı.

pınar dedi ki...

Bu kızın yaptığı sorumsuzluktan başka bişey değil bence.Hergün izliyoruz bu tür olayları.Karnında çocukla eyleme katılmanın mantığı nerde asıl? Biz burda polislerin yaptığı şeyi alkışlıyor değiliz ama bu kızında tüm bunları öngürüp çocuğunu riske atmaması gerekiyordu.Kendi özgürlüğü,hakları için bişey yaptı belki ama o bebeğin yaşama hakkını elinden aldı.Annnelik önce sakınmaktır.Bunu da erkekler pek iyi anlayamayabilir...

murat dedi ki...

"Tarladaki kadın örneğinin konuyla alakası ne onuda anlamadım"
anlatayım..
"Sadece bu kadar anneydi o ,bebekti diye yırtınanlara sorum 9 ay evde oturmuş.Çokmu yani ?"

ile ilgili

"Hangi düşünceye karşısın onuda anlamadım.. He polise karşıysan zaten bir problem yok geçenki yazımda buna karşı olduğumu bende belirttim"

tam da yukarıda ki-9 ay evde otursun çok mu yani- düşüncene karşıyım..

yazının en az 10 yerinde tekme yiyen kadına hakaret ediyosun, aşağılıyosun..tabi ki herkes istediğini düşünebilir ancak aşağılanacak, hakaret edilecek, iğrenilecek onca davranış ve düşünce varken bu olayda, senin kadına yüklenmene anlam veremiyorum..
@pınar.. o bebeğin yaşam hakkını o kadın mı elinden aldı?

Pele dedi ki...

Ben eyleme gitmesin evde otursun anlamında ddim sen gelmiş tarlada çalışan kadını söylüyorsun.Aynı tehlikeyemi atıyor ikisi çocuğunu.Ayrıca o kadın çalışmak zorunda ama o eyleme gitme zornluluğu yk karnındaki bebeği düşünse gitmez..Evet karnında bebekle tehlikenin göbeğine gitmesine anlam veremiyorum.Bu ülkede eylem ve mitinglere gösterilen tepki belli.Çok sığ düşünüyorsun..

Pele dedi ki...

ayrıyetten böyle bir olay tabiki üzücü ben gelip ohh iyi oldu demiyorum..Bende insanım ü
stüne bende bir kızım..Bende anne olucam.İşte bunu düşünerek o kızın mantığına hakaretlerim tamamen.Bunun mantıklı bir davranış olduğunu nasıl savunabilirsin.Şu ana kadar görüşlerine saygı duydum yayınladım..Ki düşünce özgürlüğüne saygım var ama bu konu tartışmaya dönerse bunun yeri benim blogum değil.Teşekkürler