5 Aralık 2010 Pazar

Zat-ı tayyip !

efendimiz ve militanlarının hakkında söylenicek sözlerimin çoğunu yutarım..Eve çoğunu söylemem..Söyleyene kaş kaldırır her yerde herşey denmez nidaları atarım..Zaman demokrasi zamanı değil derim..Haklı ,haksız ,saçma ,doğru düşüncelerim hep vardır.Neyin ne olduğunu bilicek kadar okur nerede ne söyleneceğini bilecek kadar yaşarım...Zamanında canı pahasına susmayan gençleri takdir ederim ama zamanında lafının hep altını çizerim..Birşeylerin susarak hallolmayacağını bilecek kadar akıllıyım..Ama bazen susmanın en akıllı davranış olduğunu yediricek kadarda zekiyim..Cesaretsizlik diyende olur , lafla peynir gemisi yürümez diyende.. Ama bu devirde konuşursan insanlık dışı saldırılara maruz kalır , tarikatçı , polis kılıklı soysuzların tekmelerini yer , insan olduğunu unutan polislerin vahşice sıktığı biber gazına kasa kasa limon yetiştiremezsin.. Sen bütün bunları yaşarken bir yerlerde hala şıhını dinleyen rektörlerin vardır..Sonra geleceğini biz öğrencilere emanet eden devlet büyüklerin vardır.. Müslümanlığı ağzından düşürmeyen ama müslümanığn m'sine layık olmayan başbakanın vardır..Sürekli eleştirdiğin ülkelerde otoriteyi sarsan öğrenciler varken senin ülkende Ankara'dan İstanbul'a bile geçemeyen yolda durdurulup dayak yiyen öğrencilerin vardır..Tüm bunların yanında sen hala tek özgürlük sorununu üniversitelerdeki türbana götür.. Akli türbanlarla gözlerini kapayan insanlara ülkeni emanet et..Evladını emanet et.. Devletim de ,okulum de, eğitimim de !...Senin ağzına sıçıp sürükleyerek atsınlar bir köşeye...Sen kendi kızlarını el üstünde tut , kıyama ,oğullarına gemiler uçaklar ,karına hastaneler al..Vatandaşın karısı hastane köşelerinde evladına yansın , vatandaşın kızının ağzına sıçılsın , oğulları jop yesin.. Sen git rektörelerimizle sohbet et.. Ama ya da dur sen bir çuval kömür bir kasa erzak hazırla..Gün gelir..Herşey unutulur nasılsa...Kader..

4 yorum:

Cem Şahinoğlu dedi ki...

Tayyip Erdoğan'ın AK Partisi 2007 seçimlerinde %47 oy aldı. Kendisinden sonraki iki muhalefet partisinin TOPLAMI kadar bir oy bu. Son 40 yılda HİÇBİR parti, hiçbir lider halktan bu kadar BÜYÜK bir destek bulamadı.

Madem Tayyip Erdoğan'ı bu kadar eleştiriyorsun, bir muhalefet partisine gir, seçimlerde çalış, bakalım yüzde kaç oy alacaksınız? Şunun şurasında seçimlere 7 ay kaldı.

Polislerin öğrencilere müdahalesinde yasadışı bir yön varsa, öğrenciler polisleri dava edebilir, Anayasa Mahkemesi'ne kadar gidebilir, olmadı AİHM'ye müracaat edebilirler. Öğrenciler bugün AK Parti iktidarı sayesinde sahip oldukları demokratik hakların pek çoğuna bundan 8 yıl önce sahip değildiler.

Hastane köşeleri diyorsun. Bundan 8 yıl önce milyonlarca SSK'lı sabah saat 6larda hastanelerde sıraya girer, saatlerce bekledikten sonra bir doktorun sadece 2.5 dakika ayırdığı göstermelik bir muayeneyle geçiştirilirlerdi. İlaçlarını her eczaneden alamazlardı. Bugün SSK'lılar isterlerse devlet hastanesine, isterlerse üniversite hastanelerine, isterlerse özel hastanelere gidebiliyorlar. İlaçlarını on binlerce eczaneden alabiliyorlar. Sevk kağıdı, karne vs formaliteler tümden kalktı. 8 yıl önce 30 lira olan ilaç bugün 15 lira.

Merak etme, bu ülkede hiçbir şey unutulmaz. Neyse ki, 90lar boyunca yaşadığımız berbat yılları, felaket koalisyonlarını hala hatırlayan milyonlarca seçmen var bu ülkede, ve seçimlerde Tayyip Erdoğan'a büyük destek vermeye devam ediyorlar.

Pele dedi ki...

Şöyle bir durum var ki toplanılan oylarla adamlık belli olsaydı bunun için bi çaba sarfadebilirdim..Lakin ne verilen oylar, ne söylenen sözler zaatımızın insanlığını etkilemeyeceğinden böyle anlamsız tartışmalara girmek bile gereksiz..Ben fikrimi söylerim..Sen fikrini söylersin.Ama gelipte fikirleri için kimseyi eleştiremezsiniz..Buna bende dahilim..Olumsuz örnekler zamanında olumlu şeylerde yapıldı diye hiç edilemez..Böyle bir mantık yoktur..Zamanında bize yemek verdiler, zamanında bize baktılar şimdi ağzımıza sıçabilirler vefa borcu seviyesinde bir görüş komiktir..Yorumun için teşekkürler.

TribunselSevda dedi ki...

Tayyip Erdoğan'ın 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy alması onun büyük önder olduğunun kanıtı değildir. Bu ülke de 12 Eylül darbe anayasası yüzde 90 evet oyuyla kabul edildi. Bugün Kenan Evren dendimi ana avrat sövüyorlar adama.

Ben senin söylediğini yaptım, yüzde 1 bile oy almıyoruz. Ama bu kadar olmamız bile senin o yüzde 47 oy alan başbakanının dizlerini titretiyor. Çevik kuvvet ordularıyla dolaşabiliyor. Merak etme biz zamanında alanlarda 500 bin kişide topladık. Meclise vekilde soktuk. Sizin büyük adam dedikleriniz 1980'de ellerini ovuştururken bizim abilerimiz işkencelerden geçiriliyordu. O yüzden şimdi kalkıp ahkam kesmek o kadar basit değil.

Polislerin müdahalesinde ki yasadışı müdahaleyi sen göremiyorsan ben ne diye sana bir daha anlatayım ki ? Umarım bir gün sen veya çocuğunda bizim uğradığımız saldırıya maruz kalırsında o zaman anlarsın yasadışımıymış değilmiymiş. Birde demişsin ki AİHM'e gitsinler. Sayenizde yeni anayasayla artık AİHM'e de gidilmiyor. Bilmiyorsan söyliyim dedim.

1990'larda ülkeyi mahfettiler demişsin. Resmen kendi geçmişinizi karalıyorsunuz. Bir araştır önce, oku, öğren. Bak bakalım 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde bu ülkede kaç yıl Merkez sağ iktidardaydı. Kaç yıl tek partili dönem yapıldı. Ve hiç sol bir parti iktidara gelebilmiş mi öğren!

tek partili dönemden sonra 50 yıldan fazla ülkeyi merkez sağ yönetti, içine etti şimdi gelip biz almadan önce ne haldeydi bu ülke diyosunuz. Siz almadan önce de gene sizin gibiler vardı işte farklı değilsiniz ki. Ülkeyi çok iyi yere getirdik dediğiniz şey nedir söylesene bana ? Heryeri özelleştirdiniz bu mudur gelişmişlik ?

Pele dedi ki...

A a a Alican öyle deme bak bize akıl verip aihm ye gitmemizi söylüyorlar..Yol gösterici,demokrat,özgürlükçü insanlarımız var..Çok yaşa sen tayyip..