11 Şubat 2011 Cuma

2+2=5

Herkes yerine herkez , beğenmek yerine beyenmek yazan kişi bir üniversite öğrencisi..
Ve bu kişinin Türk Dili ve Edebiyatı okuduğunu söylemeyeceğim..
!
...

Çocukluğumdan beri edebiyata ilgim vardı..Bu alıp elime Victor Hugo okumak gibi birşey değil..Türkçeyi seviyordum ben..İngilizceyi bundan hiç sevmedim sanırım..Neden hiçbir ülke Türkçe öğrenmeye uğraşmaz,bilmeyene 2. sınıf insan muamelesi yapılmaz diye yakınırdım hep..İngilizce günümüzde yabancı dil yerine dahi geçmiyor bir ikincisi şart olma yolunda (!)
İlkokul birde matematiğim 4 tü ! Evet birinci sınıfta başladı sayılarla aramdaki husumet..Toplarım çarparım ama kesemdeki şekerlerin yarısını neden arkadaşıma veriyim ki ? Büyüdükçe matematik dahada soğuttu kendini..Bir musluk havuzu boşaltırken hangi akıllı dipteki musluğu açardı ? Hadi açtı bunun hesabından banane ! Daha mantıklı şeylerle gelin benimde problemlerim var birazda matematik benim problemleri çözsün bile derdim zira karneye fişleme uygulanmasaydı..Sevmedim işte..Lise yıllarımda hep Türkçe daha önemlidir . Okuduğunu anlamayan bir insandan sayfalarca uzayan devrik cümlelerle dolu problemleri anlayıp çözmesini bekleyemezsin ! diye tartışmalara girerken Edebiyat öğretmenim hep destek olurdu bana..Bu yüzden mırın kırıncı hocaları sevmedim hiç..İşini hakkıyla yapan öğretmenlerim oldu..Lise yıllarından sonra üniversitede bu bölümü okuyor olmam evet bu benim dememe yeterdi..Ama evet ben edebiyat çok seviyom yaaa!herkezde yapamaz ama dimi ? diyen sınıfdaşlarım olmasaydı..
Üniversitelere sınavsız geçiş olmamalı.. Evet evet kesin..
Elenmezsek  yüksek Lisans yüksek Lise olma yolunda...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir başkadır bizim Türkçemiz..

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

Katılıyorum neden türkçeyi düzgün kullanmayanlar bizim toplumumuzda yadırganmaz?
İmla falan geçtim kelimeleri düzgün okuyup düzgün yazsalar kafi...

Sözlük okuyorum ve bilmediğim türkçe kelimelerin anlamlarını ajandama not ediyorum diye benimle dalga geçiyorlardı.Ne saçma!

negzel dedi ki...

Takdir ettim düşüncelerini:)Biraz dikkat, biraz ilgi ister Türkçe. Ayrıca sen daha iyi bilirsin ama Türkçe sanıldığı gibi yazıldığı gibi okunan bir dil değildir.

Pele dedi ki...

Adsız: Evet kesinlikle..
Amak-ı hayal : Ne kadar güzel bir alışkanlık aslında hadi insanlar bunu yapmasın ama en azından sıradan kelimeleri düzgün telaffuz etsinler bunu üniversitelerde yaşamak çok acı..

Negzelcim teşekkürler :) Kesinlikle sonuçta telaffuz bir dil için çok önemli,alfaaaaağbe diye telaffuz etmek vardır hatalıdır ki çok sık hatalı telaffuz edilir doğrusu kısa öz alfabe dir mesela:)