5 Nisan 2011 Salı

Maya Maskesi yatağında mercimek

Bugün okula gitmek üzere evden çıktım.. Planda sevdiceğimle biraz vakit geçirmek , yemek yemek ve  eşliğinde okul yolunu tutmaktı..Soğuk havalara aldırış etmeden giydiğim babetle biri çıksa '' o değil de kime kafa tutuyosun bu havada'' dese yeriydi.. Evden çıkarken soğuk olduğunu bile bile yaptım bunu evet..Pişman değilim gene olsa gene giyerim.. Mesela yarın.. Derken ne yesek ne içsek konuşmaları başladı.. Rejimde bir çift olarak sıcak bir çorba içelim dedim iç sesim ''hem ayaklarında dondu be allahsız git için ısınsın'' diyordu.. Neyse efenim adres olarak Kadiköyün göbeğinde kendini ifşa eden Köfteci Ramizi seçtik.. Hem Ezel kurbanı bayımın ''dayıda öldü anmış olalım hoho'' esprisiyle hem de çorba olarak ikimizinde en sevdiği çorbalar olması sebebiyle girmiş bulunduk.. Ben mercimek çorbası bayım domates çorbasını söyledi ve beklemeye koyulduk.. Hani şu bakıma meraklı bünyemin saçıma yaptığı binbir bakımdan bahsetmiştim ya.. Cildim içinde az çok yaptığım şeyler var.. Bkz: Limon ve kuru maya karışımı.. Evde bir Suna Dumankaya bir Ahmet Maranki edalarında olan büyem uzaktan sanki mayalı limon maskesi kokusu alıyordu.. Of bu havada da terlenmez terlense de maya kokmaz kimse di mi evet diye düşünürken çorba yaklaştıkça kokunun arttığını hissettim. Düşündüğüm gibi olamazdı.. Sonuçta bir mercimek çorbası di mi ?  Değil işte.. Allahım o nasıl kötü bir tat , o nasıl bedbaht bir görüntü , o nasıl iştah kesici bir koku.. Bildiğin maya maskesi.. Neyse bir iki limon sıktım belki bir düzelme olur.. Yok iyice maske kıvamına girdi.. Tabi ki tabakta bıraktım bende.. Yanımda uzayan kaşarlarıyla cebelleşen  iştahla çorbasını öğüten sevdiceğimle deniz seviyesi altında bir memnuniyetle ordan ayrıldık.. Sonunda ne mi oldu ?.. Mide bulantımla bir de Roman türleri ve Tarihi roman dersine girme mi beklemediniz di mi ?
Home sweet home..
Yaşasın anne mercimeği diyorum !

Dipnot: Eve geldiğimde annemin mercimek çorbası yapmış olması paha biçilemezdi. Evet paranın satın alamayacağı şeyler vardır.

2 yorum:

inanirsakolurbence dedi ki...

Altı üstü mercimek çorbası yahu ben bile yapıyorum:) Garson gelirken içine bişiler mi kattı dersin:)

Pele dedi ki...

Di mi ya :) Birde adı olan biyer diye güvenip gittim. Birazcık çığırtan yapım olsa olayın peşini bırakmaz orda ufak çaplı bir kavga yaratabilirdim ama içmemekle yetindim :)