7 Şubat 2011 Pazartesi

İnsanlar o kadar bencilleşti ki

dedi ''utanmadan''...Kızgınım sitemliyim daha ziyade..Biz ne zaman bu kadar iğrenç bir toplum olduk?..Ne zamandan beri insanların aile terbiyelerini , kişiliklerini eleştirme ,hakaretler savurma hakkını gördük kendimizde ? O cümleyi kuran teyzeyi karşıma alıp..Evet hakkaten çok bencilsiniz..Üstüne terbiyesiz ! demek ister inebilirmiyim diye bağırır açılan orta kapıyla kendimi yollara vurabilirdim..Zira Durağı bekleee! diye bağıran şoförümüz buna engel olmasa..Ama yapamadım..Sadece kulaklığımın sesini kısıp..Hakaretlerini dinledim..Efendim bileğinde dirseğine kadar takılar , ağzında sakızı telefonda ''alışverişe gidiyoooozzz gııııızzz'' diyerekten telefonu kapadıktan sonra akranı olduğunu düşündüğüm bir bayan ayakta kaldı diye etrafında ki bütün insanları bir anda bencil yaptı..Hayır otobüslerde minübüslerde bir köşede Senden büyükse sakın yer verme bırak küçükler var..Yer veren yaşı 15-25 arasıdır diye bir uyarı varda ben mi atlıyorum ?
İnsanlar 18 de olsa 20 de 40 ta insan..Bakın insan diyorum dimi..Bir yeri ağrıyor olabilir,tansiyonu düşmüş olabilir ( ki sık sık yaşarım) , bacağını çatlatmış kolunu kırmış olabilir bla bla bla..Madem sen bu kadar bencillik karşıtısın kalk ulan..Kalk o kayırdığın insan otursun yerine..Saat 10 olmuş beyin çürüten 2 sınavdan çıkmışım,yorgunluktan gözümü zor açıyorum..Sen gezmeden geliyorsun diye sana yer vermek zorunda değilim tamam mı !
Bunlara karşı bir örgüt kurmalıyım belki de..
Ya da Taksimde yürüyüş yapsak ?

6 yorum:

pınar dedi ki...

Ben gelirim kuzuçem en önde yürürüm bile.Zaten acaip sinir oluyorum bende o teyzelere.Nedir yani ayakta dursan nolur?Biz çalışalım okuldan işten dönelim bitap halde sonra ay çok bencilsiniz.Cık cık cık

Pele dedi ki...

Hayır hadi yorgunsun, yaşlısın hadi saygım varda insan gibi evladım böle böle bi sıkıntım var diye bana gelsin yer veriyim orda yayılıp oturanlar konuşmasın kuzu ! :D

Adsız dedi ki...

Gıcık bir durum..

Lu-cyn dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. Bir kere ahı tuttu ama o teyzenin bana.otobüste dibimde 150 kiloyla dikilip "kızlaaaar güzel kızlaaar kalkın da bi yer verin " diye çemkirirken ve yan gözle bana bakarken " valla teyze kusura bakma ben çok yorgunum hiç kalkamicam" demiştim. Sonra otobüs bozuldu ve bizi başka bir otobüse aktardılar. Noldu dersin? o koca cüsseyle nası koşturdu bilmiyorum ama diğer otobüste o oturdu ben ayakta kaldım :// :)))

Emilia dedi ki...

Çok fazlalar bunlar yahu. Yer verince teşekkür etmeyenleri de var ben de onlardan hiç haz etmiyorum.
Sanırım bulunduğumuz toplumun empati alışkanlığı yok. Gelişememişliğimiz burada da belli ediyor kendini. Ne yazık değil mi?
Serzenişinde yanında arkanda önünde çaprazında falanım! :)

Pele dedi ki...

Hayatın Süs Payı: Hemde ne gıcık..

Lucyn: Teyzeye verdiğin cevaba bittim yalnız birgün deneyeceğim ayakta kalma pahasına ! :)

Hededehübede: Terbiyesizlikten başka birşey değil valla..Kesinlikle her yerde ne kadar düşüncesiz olduğumuzu belli ediyoruz..Oh ohh birgün miting için çağrı yaparsam anıtın orda sizi bekliyor oliciğim :):)