14 Şubat 2011 Pazartesi

Rejim sorunsalı

Dün gece vicdanımla muhabbet ettik biraz..
Tam krokanlı pastamın son parçasıda midemin yolunu tutmuşken çıkageldi..
Ona '' Sen daha önce nerdeydin ? ''  dedim..Yüzüne haykırarak en zor günlerimde yanımda olman gerek..Pastayı yemeden önce gelip Ezgicim ciğerim yeme demeliydin .Ama yooook pasta biter ya şimdi gel diye çıkıştım..Biraz yüzü asıldı..Teselli cümleleri başladı...İyide canım senin kilon yok ki !
Evet..Konumuz bu cümle aslında ;
Senin kilon yok ki !
Çağımızda şöyle bir saplantı var..Kilon yoksa rejim senin neyine..Neden sütun bacakların kusursuz belin varken rejim yapasın..Hem dar body giydiğinde çıkmak deyimini pörtlemeye vardıran hava yastıklarında yok..Rejim yapmanın vakti..Kıyafetlerine sığmadığın , omuzlarının yüzücü edasına vardığı , güldüğünde gözlerinin kapanması vaktidir..
AMA benim sıkıntım tamamen duygusal..Şaka değil valla duygusal..Duygusal zeka varda duygusal kilo neden olmasın ? Bence var.. Bakıyım .. Valla var...Dikkat ettim ne zaman ipin ucunu kaçırsam ve tartının feleği şaşsa benim duygularım kilo alma oranımda dibe vuruyor..Evet vicdanım diyodum..Yüzleştik bi süre..Aynaya bakıp kendimle konuşmadım..Gayet tv karşısında iç sesimle muhattaptım..Kilolu muyum ? Hayır.. Evet.. Kilolu değilim hatta zayıf olduğumu söyleyenler bile var..Zayıfta değilim.. Ama ben bir kilo alsam mutsuzum arkadaşım..Bunu ihtiyacın yok meselesi yapma.Ben sen yemeğe odaklandığın an sana Kilolusun ! Hop rejim yapmalısın ..Bırak bırak o çatalı.. diyor muyum ? Demiyorum.. O zaman sende bana en duygusal anımda rejim sakın yapma böyle çok güzelsin deme.. Güzellik göreceli olduğu kadar kişinin nasıl hissetiğidir..Ben Gisele Bundchen olsam yüzümü bi astımmı yedi göbek kaçarsınız benden..Tersim terstir ! Ondan bırakın adam gibi rejim yapalım..Hayır hep siz engelsiniz ha ! Canımı sıktınız bak bugün pazartesiydi rejime başlama günü ben kaçırdım bugünü gittim sinirden tatlı yedim..Şaka ! P.tesi candır ! Rejim daha can !

RejimliNot: Keşke Gisele gibi olsam harbi ?! Bi kere saçlarım kısa. Kaybettim..

8 yorum:

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

57 kiloyum kendimi obez gibi hissediyorum ve tamemen duygusal,herkes iyi olduğumu söylüyor ama ben niye öyle hissetmiyorum lannnnnnnnnnnnn.52 olsam rahatlicam ,walla bak.söz iyi hissedicem o zaman.offfffffffff ne zaman olurum acaba :(

Pele dedi ki...

Kendini mutlu hissetmen gerek dimi önce :) Çok fazla hastalık derecesine getirmekte doğru değil aslında doz büyücüm inanırsak olur bence :)

girlythings dedi ki...

ezgi , dikkat et bulimia da böyle duygusal kilolarla başlar
annen ya da güvendiğin insanların kilon hakkındaki yorumlarını dikkate al.
sağlığın müsaitse rejimden ziyade sporla o içindeki ağırlıktan kurtulmaya çalış.

Pele dedi ki...

girlythings: Yok tabii bu yazı işin mübalağa tarafı yoksa dediğim gibi kilomla büyük sıkıntılarım yok sağlıklı beslenmeye çalışıyorum birkaç gün fastfood tatlı çok kaçırınca bu ruh hali oluyor işte :)

Adsız dedi ki...

bu düşüncelerini bi tart ! derim ezgicim :) sağlıklıysan no problemo :))

Pele dedi ki...

Kaymakamım sağlıklıyımda bu kadar fastfood artı tatlı yersem sağlığım bozulucak diye bu serzenişim :)

Adsız dedi ki...

bi süre sonra tiksinirsin zaten.yani bilmiyorum bana öyle olmuştu devamlı burgerdan yemekten.şimdi önünden geçmiyorum :)

Pele dedi ki...

Aynen tiksiniyorum zaten çok sık yiğen biri değilim ya bi 10 günde 3 defa yedim bana aşırı geldi:)