31 Temmuz 2011 Pazar

İlk kez yemek yapacaklar için

Madde 1 : Önce egonuz beslenmeli... Hazır çorba , makarna gibi yemeklerin yerine daha teferruatlı yemekler seçilmeli.Bkz: Fasulyeli acem pilavı , İçli köfte  gibi...

Madde2: Alışverişe gittiğiniz manav,pazar,market türevi yerlerde -ki bu mahalle marketleri /manavları olunca iş daha kolay- yakınlarda ki cici teyzelere ''fasulyelerde ne kadar güzel teyzecim'' benzeri yem atma cümleleri sarfedilmeli.. Bu cümleler sonucunda sebze kötüyse eğer ''yok kızım geçen hafta daha güzeldi bundan almıştım hiç lezzeti yok'' gibi cayma yanıtlarıyla geri dönülür.

Madde3: Yemek tariflerini mümkünse bir kaç siteden kontrol edin..Ölçülere çok dikkat edin yoksa annenizin aldırdığı bir kilo fasulye ile  tarifte ki yarım kilo için olan domatesler oranlanmayacaktır..

Madde4: Pişirdiğiniz yemekler esnasında etrafı temiz tutmaya çalışın.. Yere dökülen bulgurlar , ocağa sıçrayan yağ , tezgahı kırmızıya bulayan domates hamaratlığınıza gölge düşürmesin.. Zira hiç birimiz '' çok iyi yemek yapar ama etrafı çok dağıtır , -aaaa benim kız çok temiz çalışır''lı cümleler duymak istemeyiz..

İlk yemek maceram dört maddeyle böyle özetlendi.. İlerleyen aşamalarda madde devamları gelecektir..
Afiyet olsun efendim..

Hiç yorum yok: