26 Ağustos 2011 Cuma

Monolog vol1

Tahlili seven neslin evlatlarıyız biz...
Türklüğümüzü bazen olmadık bazen cuk oturan çıkarımlarla hep ispatlamışızdır yıllardır..Girdiğimiz bir evin metrekare hesabını yapma görevini  babaya, çiçeklerin güneş alma bölgelerini incelemeyi ise anneye vermişizdir...Bu döngüde biz ''birey''ler ( yaş aralığını tam olarak 20-30) çıkarımlarda psiko-sosyal boyutla ilgilenmeyi seçtik..Misal ben babamı '' bu insanları anlamıyorum'' türevi cümleler sarfederken hiç duymadım..
Geçenler de bir muhabbet esnasında arkadaşım '' farkındamısın etrafımızda herşey değişim halinde'' dedi.. Azıcık ergenliğimin son demlerinde olup '' değişmeyen tek şey değişimin kendisidir'' diyesim gelse de ''sahi !'' diye hak verdim ona..Etrafımızda sabit duran insanlar bile değişiyor dedi..Davranışları değişiyor,alışkanlıkları değişiyor,arkadaşlıkları değişiyor, yapmam dedikleri, yaparım dedikleri...Bu süreçte biz hep aynıyız.. Güldüğümüz, yediğimiz, gezdiğimiz aynı dedi.. Kötü bir şey yoktu aslında.. Hayatın monotonluğundan çok oturmuş kişiliği kastettiğini anlamıştım...Muhabbetin sonunda 24- 25 yaşına gelmiş bir kişinin bu değişimini anlamıyorum ! diye isyan ettiğimi hatırlıyorum.. Evet bu günlerde aile içinde ki rolüm bu..
İyi hafta sonları...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Süs Payı blog listende güncelleme talep etmekte :):)
Yazına gelince..
Değişim güzeldir..Ama özünü bırakmadan değişmek, özenti duymadan değişmek, insanca değişmek..

Sanada güzel günler dilerim..

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

ailenin tahlilcisi olmak (bkz.ben), bi süre sonra taşlanmaya sebep benden söylemesi :))

pınar dedi ki...

Ah kuzçem kişiliği oturamamış insanlarla dolu etrafımız onlara bakınca ayaklarım daha bir sağlam basıyor yere.Nutuklar atıp sonra o nutukların tam tersini yaşayan olmamak güç veriyo bana.Kendine inanmakla başlarmış ya herşey heh işte onların asla yapamayacağı bişey.İşte isyan dolu, hergün başka bir kimlikte boş bir hayat. Son olarakta diyorum ki boşver sen onları,herkez gider biz kalırız(bu pek olmadı galiba ama neyse:)

Pele dedi ki...

Süs payıcım =) Güncelleme talebini tam anlayamadım :(

LoveMeor: Çıkarımlarımı içten yapıyorum bazen .p

Kuzuçem :D olsun gider olsun bizim olsun